Látkép a Banyászó hegyről

Katolikus templom

Gárdonyi Géza emlékmű

Őszi látkép a Banyászó hegyről

Ősz a szőlőhegyen

Téli metszés

Buzsáki Közös Önkormányzati Hivatal Szőlősgyöröki Kirendeltsége
8692 Szőlősgyörök, Szabadság u. 18. Telefon/fax: +36/85/530-082 +36/30/217-5706

Szőlősgyörök a Balaton déli partjától szinte látótávolságban, mintegy tíz kilométerre fekszik. Balatonboglártól délre, Szőlőskislak felé, illetve Lengyeltótiból észak-kelet felé haladva érhetjük el Szőlősgyörököt. Az autóbusz közlekedés mindkét irányba jó, a településnek vasútállomása nincs. Kiépített kerékpárúton viszont megközelíthető.
A szőlősgyöröki dombok jó talaja, a napsütés és a levegő kedvez a szőlőtermesztésnek, s a 6 kilométerre fekvő Lengyeltótiig, és a nyolc kilométeres távolságban fekvő Balatonboglárig szőlőültetvények borítják a lankákat az út két oldalán. Ezért is lett Szőlősgyörök a Dél-Balatoni Borút tagja.

A falu azon települések közé tartozik, amely nem közvetlenül a Balaton partján fekszik, így a tó körüli zsúfoltság és nyüzsgés már nem éri el, viszont a célközönség, a borútvonalak túrázói mindenképp megfordulnak itt. Szálláshelyekben sincs hiány, több falusi vendégfogadó is várja a szálláskeresőket. Csaknem 140 ingatlan van német, holland, francia és osztrák tulajdonban.

Szőlősgyörök központjában fekszik az 1820-ban klasszicista stílusban épített Jankovich kastély, melyet romantikus stílusba építettek át 1860-ban. 17 hektáros parkja védett, jelenleg a fővárosi önkormányzat tulajdonában van, ezért nem látogatható.