Látkép a Banyászó hegyről

Katolikus templom

Gárdonyi Géza emlékmű

Őszi látkép a Banyászó hegyről

Ősz a szőlőhegyen

Téli metszés

Buzsáki Közös Önkormányzati Hivatal Szőlősgyöröki Kirendeltsége
8692 Szőlősgyörök, Szabadság u. 18. Telefon/fax: +36/85/530-082 +36/30/217-5706

INGYENESEN LETÖLTHETŐ BALESET- ÉS BŰNMEGELŐZŐ KÉPESKÖNYVEK

   

 


Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Szőlősgyörök honlapján!

Isten hozta Önt kedves böngésző, aki vagy akarattal, vagy csak a világhálón kóborolva meglátogatja Községünket. A Balaton déli partjától 8km-re, dombok között elhelyezkedő kis falunk, alig több mint 1200 lakójával, sok szeretettel várja Önt és Kedves családját, hogy személyesen is megismerhesse vendégszeretetünket. Ha szeretné megismerni azt a kis települést, ahol az Egri csillagok írója Gárdonyi Géza gyermekkorának jelentős részét töltötte, látogasson el hozzánk.

Jól kiépített infrastruktúrával rendelkezünk: vezetékes ivóvíz, szennyvízcsatorna-hálózat, vezetékes földgázellátás, telefonhálózat, Internet. Az intézményhálózatunk is elég széleskörű, hisz az iskola, az óvoda, és a háziorvosi rendelő mellett nyílt könyvtár és e-pont is rendelkezésre áll az itt élők és ide látogatók számára. A kulturális élet is nagyon sok változatosságot, érdekes programot tartalmaz, melyeknek helyszíne a Művelődési Ház és a Sportpálya. A borászat az egyik legjellemzőbb e településre, hisz nevében is szerepel a „szőlő”. Az itt megtalálható családi pincészetek egész évben várják, és a borkóstolás mellett finom étkek, és szállás lehetőség is rendelkezésre áll az idelátogató számára.

Kívánom, hogy településünk megismerését egy jó pohár szőlősgyöröki borral tegye még emlékezetesebbé! „ Az embernek csak az arcát lehet ismerni, s arca nem ő. Ő az arca mögött van.” Ezzel a Gárdonyi idézettel búcsúzom, ami talán igaz a mi kis Községünkre is, hisz akkor tudja megismerni igazán, ha eljön ide és megtapasztalja vendégszeretetünket.

Tiszteljen meg minket, mi várjuk Önt!

Őszinte tisztelettel és barátsággal: Klotz Péter polgármester

 

  • Szolosgyorok_jankovich_kastely_ma
  • Szolosgyorok_latkep_1
  • Szolosgyorok_latkep_2
  • Szolosgyorok_templom